Nieuwsberichten

15 maart 2020

UPDATE CORONAVIRUS 15 MAART

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Vandaag heeft de regering besloten de scholen in ieder geval tot en met maandag 6 april te sluiten. Scholen gaan de komende periode proberen hun onderwijs op een andere manier te organiseren (online, met behulp van Microsoft Teams of Google Classroom). Wij hebben besloten de huiswerkbegeleiding op het Ichthus Lyceum daarom te sluiten. Maar, wij kunnen ons voorstellen dat leerlingen in deze tijd van zelfredzaamheid juist behoefte hebben aan een stukje begeleiding. Daarom kunnen leerlingen die normaal gesproken naar de huiswerkbegeleiding op het Ichthus Lyceum komen, in onze vestiging in Santpoort-Noord terecht. Wij hebben besloten de huiswerkbegeleiding in Santpoort-Noord vooralsnog geopend te houden, uiteraard met inachtneming van de hygiënerichtlijnen van RIVM en GGD. Begeleiders en leerlingen die klachten ervaren dienen thuis te blijven. Bovendien zullen de openingstijden van de huiswerkbegeleiding in Santpoort worden verruimd, om leerlingen meer te spreiden zodat onderling contact tot een minimum beperkt wordt. De huiswerkbegeleiding in Santpoort zal daarom geopend zijn van 14:00 uur tot 18:00 uur.


Lees meer

12 maart 2020

Maatregelen i.v.m. Coronavirus

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: de regering heeft verdere maatregelen afgekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk af te remmen. Study Consultancy volgt uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de GGD Kennemerland. De huiswerkbegeleiding en bijlessen gaan voorlopig gewoon door zoals gebruikelijk, omdat onze begeleiding kleinschalig is. Mocht de regering besluiten de scholen toch te sluiten, dan zullen wij dit heroverwegen. Mocht uw kind een bijles liever online willen volgen, dan kan dat via whereby.com/studyconsultancy.


Lees meer

19 oktober 2019

Gezocht: huiswerkbegeleiders en bijlesdocenten

Study Consultancy op zoek naar studenten en andere geïnteresseerden voor de functie van huiswerkbegeleider/ bijlesdocent.

Lees meer

19 september 2019

Start het schooljaar goed!

Nu de zomervakantie voorbij is en de scholen zijn begonnen, is Study Consultancy ook weer volop in bedrijf. De huiswerkbegeleiding in Santpoort-Noord en op het Ichthus Lyceum zijn inmiddels gestart en de eerste bijlessen zijn alweer gegeven.

Lees meer

19 juni 2019

Alle examenkandidaten geslaagd! 

Study Consultancy feliciteert zijn examenkandidaten. Wij zijn trots op onze leerlingen die allemaal in het eerste tijdvak hun diploma hebben gehaald en hebben de vlag voor ze uitgestoken!

Lees meer

04 september 2019

Start het schooljaar goed! 

Nu de zomervakantie voorbij is en de scholen zijn begonnen, is Study Consultancy ook weer volop in bedrijf. De huiswerkbegeleiding in Santpoort-Noord en op het Ichthus Lyceum zijn inmiddels gestart en de eerste bijlessen zijn alweer gegeven.

Lees meer

01 augustus 2019

Zichtbaar op Dorpsfeest Santpoort

Study Consultancy is ook dit jaar sponsor van het Dorpsfeest Santpoort, dat van 27 juli tot en met 3 augustus onze vestigingsplaats in zijn greep houdt. Onze spandoeken hangen tijdens de feestweek op meerdere plekken, zoals bij het kermisterrein en het Ramsispodium. En Study Consultancy is hoofdsponsor van twee evenementen: het Buikschuiven voor junioren en de Tentquiz.

Lees meer

11 juli 2019

Sponsor van zilveren zonneboot 

Als mede-sponsor van de zonneboot van het ITT-team van het Ichthus Lyceum, waren wij afgelopen week aanwezig op een bijeenkomst voor alle sponsors.Lees meer

19 juni 2019

Alle examenkandidaten geslaagd! 

Study Consultancy feliciteert zijn examenkandidaten. Wij zijn trots op onze leerlingen die allemaal in het eerste tijdvak hun diploma hebben gehaald en hebben de vlag voor ze uitgestoken!

Lees meer

05 maart 2019

Huiswerkbegeleiding Plus voor smalle beurs 

De gemeente Velsen wil dat alle jongeren zoveel mogelijk kansen krijgen in het onderwijs. Daarom willen zij ondersteuning bieden aan middelbaar scholieren die huiswerkbegeleiding nodig hebben, terwijl het geld daarvoor ontbreekt.

Lees meer


16 augustus 2018

Sponsor van het Buikschuiven en de Tentquiz 

Study Consultancy was ook dit jaar sponsor van het Dorpsfeest Santpoort. Onze spandoeken hingen tijdens de feestweek begin augustus op meerdere plekken, zoals bij het kermisterrein en het Ramsispodium, en we waren hoofdsponsor van twee evenementen: het Buikschuiven voor junioren en de Tentquiz.

Lees meer

19 april 2018

Examentraining voor een goede finish 

In mei organiseert ons instituut in Santpoort weer groepsgewijze examentraining.

Lees meer
20 april 2018

Brugklastraining voor en goede start 

Meer zelfvertrouwen door een goede voorbereiding, daar draait het om bij de brugklastraining van Study Consultancy. Deze training, bedoeld voor leerlingen uit groep 8, bestaat uit drie sessies van twee uur en wordt ook gegeven in kleine groepjes. Daarbij wordt ingegaan op het gebruik van de elektronische leeromgeving, plannen, het aanleren van studievaardigheden en het oefenen met leerstrategieën. In een ongedwongen sfeer krijgen de leerlingen tevens de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende vakken. Lees meer
20 november 2017

Huiswerkbegeleiding op het Ichthus Lyceum 

Na de herfstvakantie is Study Consultancy ook op het Ichthus Lyceum in Driehuis gestart met het aanbieden van huiswerkbegeleiding. Dit gebeurt op maandag- tot en met vrijdagmiddag in een ruim lokaal van de school in een kleine, overzichtelijke groep. De huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen van het Ichthus Lyceum. Op onze locatie in Santpoort-Noord kunnen leerlingen van alle scholen terecht.

Lees meer
16 oktober 2017

Nieuw: het leerlingvolgsysteem HOMi 

Vanaf dit schooljaar werkt Study Consultancy met het leerlingvolgsysteem HOMi. Zowel leerlingen als ouders en huiswerkbegeleiders hebben toegang tot dit systeem. HOMi is gekoppeld aan Magister, waardoor iedereen direct inzicht heeft in het huiswerk, de toetsen en de cijfers van de leerling. Op deze manier kunnen leerlingen tijdens de huiswerkbegeleiding snel een planning maken en deze ook thuis bekijken.

Lees meer


31 juli 2017

Feestelijk de zomer in, vanaf 24 augustus weer bereikbaar

Wat zijn we blij bij Study Consultancy! Meer dan vijftig leerlingen die we dit schooljaar en/of in voorgaande jaren hebben begeleid, zijn geslaagd voor hun eindexamen. Dit jaar was de score zelfs 100%.

Lees meer


19 juni 2017

Brugklastraining voor groep 8

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen vaak een grote stap. Met de brugklastraining van Study Consultancy maakt uw kind goed voorbereid en met zelfvertrouwen deze spannende overstap.

Lees meer


02 mei 2017

Examentrainingen in beeld bij RTV Noord Holland

De examentrainingen die wij ook dit schooljaar in de meivakantie aan onze eindexamenleerlingen hebben gegeven, hebben ook de media bereikt. Dinsdag 2 mei waren een cameraman en verslaggever van RTV Noord-Holland aanwezig om een reportage te maken. Ze maakten een leuk portret van onze Jelte, die zijn vwo-diploma hoopt te halen. Zie hieronder het verslag en de link naar de video op de website van RTV Noord-Holland.

Lees meer


02 februari 2017

Belangrijk programma van Telstar Thuis in de Wijk

School’s cool IJmond zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond is voor komend schooljaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers zoals Lex, die zich als thuismentor inzet voor brugklasser Djace.

School’s cool is een belangrijk programma van stichting Telstar Thuis in de Wijk dat uitgevoerd wordt door Study Consultancy. Bij dit programma worden thuismentoren gekoppeld aan brugklasleerlingen die door persoonlijke omstandigheden een groter risico lopen op schooluitval. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een moeilijke thuissituatie of een taalachterstand. Met een tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil.

Lees meer


21 december 2016

Muzikale Kerstavond op Broekbergenplein

Study Consultancy sponsort kerstsamenzang Santpoort

Muziekvereniging Soli luidt op 24 december de kerstdagen in met een samenzang op het Broekbergenplein in Santpoort. Iedereen is uitgenodigd Kerst muzikaal te starten onder begeleiding van de zangroep Voices en een kerstcombo van Soli. Om 23.55 zal de feestelijke kerstsamenzang beginnen. Vooraf is het al mogelijk te genieten van muziek op het Vestingplein in Velserbroek. Voor warme chocolademelk en glühwein wordt gezorgd. De Kerstsamenzang wordt onder andere mogelijk gemaakt door Study Consultancy en wij zijn er dan ook zeker bij. U ook? Lees meer

30 november 2016

Artikelen, leertips en nieuwtjes

Study Consultancy ook op Facebook

Wist u dat Study Consultancy ook een Facebookpagina heeft? Elke week verschijnen daar interessante artikelen over onderwijs, leren en onze huiswerkklas. Zo plaatsten we onlangs bijvoorbeeld een artikel over hoe je het beste jezelf kan overhoren. Ook komen er regelmatig leuke citaten van leerlingen in de huiswerkklas online en informeren we u over onze diensten. Ook op de hoogte blijven van wat er bij ons en in onderwijsland gebeurt? Like dan hier onze Facebookpagina.

Lees meer
29 november 2016

Nieuw boek over het tienerbrein van Jelle Jolles

Hersenen van tieners ontplooien zich nog volop

Het tienerbrein’ van hersenwetenschappen Jelle Jolles is een soort praktische handleiding voor volwassenen hoe om te gaan met tieners. In dit nieuwe boek legt Jolles uit waarom tieners soms doen zoals ze doen en hoe volwassenen daar het beste op kunnen reageren.
Lees meer

15 oktober 2016

Wegens groei instituut

GEZOCHT: HUISWERKBEGELEIDERS EN BIJLESDOCENTEN

Wegens groei van ons instituut is Study Consultancy op zoek naar studenten (m/v) voor de functie van huiswerkbegeleider/ bijlesdocent.

Interesse?
Stuur dan je motivatie en cv naar info@studyconsultancy.nl
Lees meer

25 augustus 2016

Zichtbaar aanwezig tijdens Dorpsfeest

Study Consultancy in zomers Santpoort

Heeft u Study Consultancy deze zomer nog gezien tijdens het Dorpsfeest Santpoort? Waarschijnlijk heeft u onze spandoeken wel zien hangen. Maar wist u dat we op de jaarmarkt een echte kennisquiz deden? De hele dag konden bezoekers de uitdaging aangaan en hun (middelbare school-)kennis testen. In een minuut moesten zoveel mogelijk vragen goed beantwoord worden. Aan het einde van de dag ging Peter Koudstaal als winnaar met een bon voor restaurant De Meijerij naar huis.
Lees meer

05 juli 2016

Zeer goede resultaten examenkandidaten

Study Consultancy trots op haar leerlingen

Study Consultancy is trots op de prestaties van haar leerlingen. Maar liefst 93% van de examenkandidaten die wij dit schooljaar begeleidden, is geslaagd voor het vmbo-, havo- of vwo-diploma.

Wij feliciteren Bram, Job, Roos, Damon, Laura, Niels, Bram, Noortje, Nikki, Anne-Sophie, Amber, Thomas, Iris, Bas, Elza, Daan, Dave, Rudy, Pien, Patrick, Kirstin, Freek, Jerry, Floor, Jasper, Mutte en Tessa met hun diploma!
Lees meer

21 juni 2016

Study Consultancy biedt begeleiding op maat

Trouw: School schrijft kind met autisme te vroeg af

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs isvoor leerlingen vaak een grote stap. Met de brugklastraining van Study Consultancy maakt uw kind goed voorbereid en met zelfvertrouwen deze overstap.


Lees meer

24 april 2016

Nu ook brugklastraining bij Study Consultancy

Maak een vliegende start op de middelbare school!

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen vaak een grote stap. Met de brugklastraining van Study Consultancy maakt uw kind goed voorbereid en met zelfvertrouwen deze overstap.


Lees meer

21 januari 2016

Al vijftien jaar begeleiding op maat

Study Consultancy in de krant

Zaterdag 21 januari stond in de onderwijsbijlage van de Jutter en de Hofgeest een artikel over Study Consultancy. In het artikel werd aandacht besteed aan onze verschillende vormen van studiebegeleiding en de twee locaties Santpoort-Noord en Velsen-Zuid.

Lees meer

19 januari 2016

Onderzoek in Utrecht, Delft en de IJmond laat mogelijkheden zien

Scholen én bedrijven zien veel nut in School’s cool

Study Consultancy is nauw betrokken bij een aantal maatschappelijke activiteiten. Het instituut is onder andere verantwoordelijk voor de projectleiding van School’s cool. Dit educatieve preventieprogramma biedt mentorbegeleiding aan scholieren die extra steun nodig hebben bij de overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs.

Lees meer

27 augustus 2015

Studiebegeleiding op maat in Santpoort-Noord en Velsen-Zuid

Maak een goede start met Study Consultancy!

De zomervakantie is alweer voorbij. We hopen dat je een leuke vakantie hebt gehad en energie hebt opgedaan voor het nieuwe schooljaar. Wil je een goede start maken? Dan kun je bij Study Consultancy terecht voor studiebegeleiding op maat!


Lees meer

30 juni 2015

Meeste examenkandidaten geslaagd * ouders en leerlingen zeer tevreden

Goede scores voor Study Consultancy

Study Consultancy heeft dit schooljaar weer goed gescoord. Bijna alle examenkandidaten van het Velsense studiebegeleidingsinstituut hebben hun diploma gehaald. Ook de andere leerlingen die huiswerkbegeleiding of bijles kregen, behaalden goede resultaten. Bovendien blijkt uit een enquête dat zowel de leerlingen als hun ouders meer dan tevreden zijn: een grote meerderheid vindt dat huiswerkbegeleiding werkt!
Lees meer

23 juni 2015

Wij hebben de vlag uitgestoken voor alle leerlingen die zijn geslaagd!

Huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining op alle niveaus en in alle vakken in het centrum van Santpoort-Noord en in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid.Lees meer
11 mei 2015

Hulp bij je eindsprint

Zit je vlak voor je eindexamen? Moet je er nog veel aan doen om over te gaan naar de volgende klas? Of kun je wel een steuntje in de rug gebruiken om zonder al te veel stress dit schooljaar te kunnen afronden? Dan ben je bij Study Consultancy aan het goede adres. Bij ons kun je in Santpoort-Noord of in Velsen-Zuid terecht voor studiebegeleiding op maat, ook bij je eindsprint en de laatste zware loodjes.
Lees meer