Brugklastraining voor groep 8

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen vaak een grote stap. Met de brugklastraining van Study Consultancy maakt uw kind goed voorbereid en met zelfvertrouwen deze spannende overstap.

De training, bestaande uit drie sessies van twee uur per keer, is speciaal bedoeld voor leerlingen uit groep acht en wordt gegeven in kleine groepjes. De begeleiding is ontworpen aan de hand van onze jarenlange ervaring in het begeleiden van middelbare scholieren en zal worden gegeven door ervaren pedagogen. Tijdens de training wordt ingegaan op het gebruik van de elektronische leeromgeving, plannen, het aanleren van studievaardigheden en het oefenen met leerstrategieën. In een ongedwongen sfeer krijgen de leerlingen tevens de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende vakken en bijbehorende leerstrategieën. Door middel van oefeningen komen ze erachter welke leerstrategie bij hen past. Deze strategieën kunnen zij vervolgens aan het begin van de eerste klas gelijk inzetten!

Aan het einde van de training hebben leerlingen de vaardigheden die zij nodig hebben bij het starten van de eerste klas op de middelbare school. Doordat ze weten wat hen staat te wachten en hoe ze kunnen leren, neemt dit spanning weg en levert dit zelfvertrouwen en motivatie op. Dit zelfvertrouwen kunnen ze inzetten om een flitsende start te maken in de brugklas!

De brugklastraining wordt in de twee weken voorafgaande aan de zomervakantie gegeven. De data en tijdstippen van de drie sessies worden in overleg vastgesteld. Heeft u interesse? Neem contact met ons op via info@studyconsultancy.nl of bel 023- 539 2664.