Examentrainingen in beeld bij RTV Noord Holland

De examentrainingen die wij ook dit schooljaar in de meivakantie aan onze eindexamenleerlingen hebben gegeven, hebben ook de media bereikt. Dinsdag 2 mei waren een cameraman en verslaggever van RTV Noord-Holland aanwezig om een reportage te maken. Ze maakten een leuk portret van onze Jelte, die zijn vwo-diploma hoopt te halen. Zie hieronder het verslag en de link naar de video op de website van RTV Noord-Holland.

Lees meer


Jelte heeft vertrouwen in een goede afloop

Klamme handjes, slapeloze nachten en uren achtereen met je neus in de boeken. Ook voor veel Noord-Hollandse scholieren is dat de komende tijd de harde realiteit, want volgende week woensdag beginnen de eindexamens weer.

Waar sommige scholieren hun eindexamen nodig hebben om hun eindcijfer op te krikken, zitten anderen bij voorbaat al op rozen. Jelte de Boer uit Santpoort-Noord staat er goed voor, maar wil niets aan het toeval overlaten. Daarom volgt hij speciale examentraining Wiskunde A bij Study Consultancy in zijn woonplaats.
"Om meer zelfvertrouwen te krijgen'', zegt de vwo-scholier van de Schoter Scholengemeenschap in Haarlem. Het proefexamen viel hem niet mee, maar omdat hij de docenten veel heeft kunnen vragen, denkt hij volgende week steviger in zijn schoenen te staan. Of zijn cijferlijst straks voldoende is voor een diploma? "Zeker weten."

Zie het videoverslag op de website van RTV Noord-Holland.