HOMi

Wat is het?
Study Consultancy werkt met het leerlingvolgsysteem HOMi. Zowel leerlingen als ouders en huiswerkbegeleiders hebben toegang tot het systeem. HOMi is gekoppeld aan Magister, waardoor iedereen direct inzicht heeft in het huiswerk, de toetsen en de cijfers van de leerling. Overige gegevens uit Magister zijn voor Study Consultancy niet zichtbaar. Door de synchronisatie met Magister kunnen leerlingen tijdens de huiswerkbegeleiding snel een planning maken en deze ook thuis bekijken. Ouders ontvangen desgewenst aan het einde van de huiswerkbegeleiding of bijles een lessamenvatting in hun mail, met daarin ook de planning voor de komende week.

Hoe werkt het?
Activeren
Elke ouder ontvangt een mail met een activatiecode om een eigen HOMi-account te activeren. HOMi werkt momenteel alleen met Google Chrome, zowel op pc als smartphone. In de activatie-e-mail staat hoe u Chrome installeert. Als u voor het eerst inlogt in HOMi vult u uw contactgegevens in en kunt u ervoor kiezen rapportages te ontvangen of niet. Dit kunt u op elk gewenst moment veranderen.

Online omgeving voor de ouders

Na de activatie kunt u direct met HOMi aan de slag. In het startscherm van de online omgeving ziet u de openstaande taken en de planning van vandaag. Rechts bovenin ziet u verschillende knoppen:

  • Planning: de volledige agenda en planning van uw zoon of dochter voor de komende tijd.
  • Cijfers: de cijfers in tabel- en grafiekvorm. Hiermee wordt overzichtelijk de vordering van het kind bijgehouden.
  • Dossier: informatie zoals doelstellingen en aandachtspunten.
  • Informatie: vaststaande informatie, zoals contactgegevens.
  • Archief: alle afgeronde lessen met korte lessamenvattingen.
  • Afdrukken: selecteer een datum en druk de planning van die dag af.
  • Facturatie: verschillende abonnementen waaraan uw zoon of dochter is gekoppeld met de facturatiegegevens.

Door op de naam van uw zoon of dochter bovenaan het scherm te klikken, keert u weer terug naar het startscherm.

YouTube
Op het YouTube-account van HOMi vindt u diverse filmpjes waarin het leerlingvolgsysteem kort en duidelijk wordt uitgelegd. Er is bijvoorbeeld een filmpje over de ouderomgeving en over de leerlingomgeving. Zo kunt u alles nog eens rustig bekijken. Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd bij ons terecht. Het YouTube-kanaal van HOMi vindt u hier:

https://www.youtube.com/channel/UCeEbgPA_7GXZftRSdGnnKxg/videos